1. Općenito o uvjetima kupnje

Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio Uvjeta korištenja Internet stranice www.prirodna-ljekarna.com.
Prihvaćanjem ovih Uvjeta kupnje, odnosno klikom na prihvaćanje uvjeta prije završetka kupovine, Kupac potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim Uvjetima koje se nalaze na ovim Internetskim stranicama.

1. ORANGE, vl. Mihael Kovačević (nadalje: www.prirodna-ljekarna.com) omogućava i posreduje prodaju robe/usluga u ime i za račun Partnera putem Internet stranica www.prirodna-ljekarna.com.

Za sve proizvode sa oznakom branda CaliVita pod pojmom "Partner" podrazumijeva se tvrtka Calfit d.o.o., Bednjanska 8a, 10000 Zagreb, OIB: 05858919269, IBAN: HR4523600001101504497, Zagrebačka banka, ovlaštena tvrtka i uvoznik za CaliVita proizvode u RH sa sjedištem u Zagrebu.

2. Partner se obvezuje naručeni proizvod/proizvode isporučiti krajnjem korisniku na najkvalitetniji mogući način, poštujući standarde kvalitete na jednak način koje primjenjuje u svom redovnom poslovanju s kupcima, a prema svojim uvjetima korištenja i prodaje.

3. Internet stranica www.prirodna-ljekarna.com nije vlasnik, niti se nalazi u posjedu proizvoda/usluga koje nudi putem svoje web trgovine pa stoga ne može ni biti odgovorna za potencijalne manjkavosti ili bilo kakve druge probleme koji mogu nastati prilikom slanja, transporta ili korištenja proizvoda/usluga koje nudi.

4. Za sve potencijalne probleme vezane uz isporuku ili manjkavost proizvoda/usluga koje Partner pruža odgovoran je isključivo taj Partner. Web trgovina www.prirodna-ljekarna.com ni na koji način ne može biti odgovorna za bilo kakve manjkavosti proizvoda ili usluga koje prodaje putem svojih Internet stranica.

5. Ovi Uvjeti prodaje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

6. Pojam Kupac ili Korisnik odnose se na klasičnog potrošača: fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na Internet stranici www.prirodna-ljekarna.com, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

7. Pojam Prodavatelj odnosi se na ORANGE, obrt za marketing i usluge, vl. Mihael Kovačević, Lužan Biškupečki, Pri Gori 12, 42204 Turčin, OIB: 65139146778 te putem Internetske stranice www.prirodna-ljekarna.com nastupa u svoje ime kao ovlašteni distributer CaliVita proizvoda.

8. Uvjeti prodaje čine dio Ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja Ugovora) potvrda o narudžbi biti dostavljena Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je Ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni Ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom kupovine ili registracije.

9. Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut.

2. Glavna obilježja proizvoda

1. Proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem www.prirodna-ljekarna.com baze podataka.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Ističemo da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

2. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na Internet stranici www.prirodna-ljekarna.com podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na Internet stranicama www.prirodna-ljekarna.com, zadržavamo pravo jednostrano raskinuti ugovor. Iako se informacije o proizvodima redovito ažuriraju, Prodavatelj nije odgovoran za eventualne netočne informacije. Ovo ne utječe na vaša zakonska prava.

3. Iako poduzimamo sve kako bismo osigurali da su informacije na Internet stranici www.prirodna-ljekarna.com o proizvodima ispravne, ponekad se sastav, količina sastojaka, kao i nutritivna vrijednost i alergeni proizvoda mogu promijeniti. Zbog toga prije konzumacije svakako pročitajte etiketu tj. deklaraciju proizvoda te ne preporučujemo da se oslanjate isključivo na informacije koje su objavljene na Internet stranici.

4. Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je odmah raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

5. Proizvodi na ovim Internet stranicama ili sastavni dijelovi proizvoda nisu namijenjeni ikakvom dijagnosticiranju, liječenju, izlječenju ili prevenciji bilo koje bolesti ili stanja. Nikakva izjava, navod, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod ili sastavni dio proizvoda neće se smatrati medicinskim mišljenjem/savjetom. Nikakva izjava, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod nije ispitivana niti odobrena od strane bilo kojeg javnog tijela u bilo kojoj državi.

3. Naručivanje i dostava

1. Proizvode je moguće naručiti dostavom na kućnu adresu. Dostava je moguća samo na teritoriju Republike Hrvatske i vrši se putem kurirske službe od vrata do vrata. Narudžbe se primaju na jedan od sljedećih načina:

1. Putem web trgovine.
2. E-mailom na info @ prirodna-ljekarna.com
3. Telefonom, SMS, Viber, WhatsApp na 091/47-44-444
4. Dolaskom na adresu: Calfit d.o.o., Bednjanska 8A, 10000 Zagreb

2. Narudžbom proizvoda na daljinu, odnosno stavljanjem proizvoda u košaricu, ispunjavanjem Identifikacijskih osobnih informacija na Internet stranicama www.prirodna-ljekarna.com te potvrdom (klikom) na Uvjete kupnje, slažete se da naručeni proizvodi budu naplaćeni prema odabranom načinu plaćanja u korist i za račun Partnera. Za naplatu prema korisnicima, izdavanje ponuda i računa te slanje proizvoda koje Partner pruža odgovoran je isključivo taj Partner.
Web trgovina www.prirodna-ljekarna.com ni na koji način ne može biti odgovorna za naplatu, izdavanje ponuda i računa za robu/usluge te slanje proizvoda koje prodaje putem svojih Internet stranica.

Trošak dostave
InTime – Za sve narudžbe iznad 45,00 € usluga slanja je besplatna, manje narudžbe 4,00 €.
GLS – Za sve narudžbe iznad 45,00 € usluga slanja iznosi 2,00 €, manje narudžbe 6,00 €.

3. Narudžbe izvršene do 15:00 sati bit će poslane istoga dana. Narudžbe izvršene nakon 15:00 sati biti će odaslane sljedećeg radnog dana.
Sve narudžbe dostavit će se unutar 1-2 radna dana, osim na otoke. Zbog specifičnosti dostave na otoke, točan termin dostave paketa možete saznati prilikom predaje narudžbe. On ovisi o tome o kojem se otoku radi i danu naručivanja te uglavnom traje 1-3 radna dana.

4. Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja jasno vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo Kupcu da pošiljku ne preuzima te da nas kontaktira kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i pokušali riješiti situaciju pozitivnu za Kupca.

4. Cijene

1. Cijene svih proizvoda izražene su u Eurima i sadrže PDV.
U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga jer se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno u ovim Uvjetima prodaje.
Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.

2. Za registrirane članove globalnog sustava nagrađivanja CaliVita International na maloprodajnu cijenu proizvoda odobravamo 25% članskog popusta za gotovinska plaćanja ili plaćanja općom uplatnicom / internet bankarstvom.

Zadržavamo pravo izmjene cijena.

5. Načini plaćanja

Moguće je jednokratno plaćanje i obročno plaćanje.
Jednokratno plaćanje može biti pouzećem, općom uplatnicom/internet (mobilnim) bankarstvom ili kartično (Diners, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Visa).
U slučaju plaćanja općom uplatnicom/internet (mobilnim) bankarstvom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.
Kartično plaćanje može se izvršiti autorizacijom u poslovnici Bednjanska 8a, Zagreb.
Obročno kartično plaćanje moguće je autorizacijom u poslovnici uz odobrenje Partnera prema specifikaciji kartica:

 • Premium VISA – do 6 rata
 • Mastercard®, Maestro (uskoro VISA) Zagrebačke banke – do 12 rata
 • Diners – do 12 rata

5.1. Odabir načina plaćanja

1. *Plaćanje Pouzećem - Plaćanje gotovinom kuriru prilikom dostave.

2. *Internet bankarstvo (mobilno bankarstvo) - po primljenoj narudžbi naknadno ćete e-mailom primiti ponudu sa brojem poslovnog žiro računa, iznosom za uplatu i pozivom na broj plaćanja. Nakon uplate molimo vas pošaljite nam dokaz o uplati kako bismo vam proizvode poslali odmah. Proizvode šaljemo po zaprimljenoj uplati.

*odabirom načina plaćanja dajete privolu da se vaši osobni podaci mogu prema našoj Izjavi o privatnosti podataka i u skladu sa važećim zakonima, obraditi i podijeliti sa Partnerom i trećim stranama (dostavne službe sa kojima tvrtka ima ugovor o dostavi) u svrhu slanja proizvoda na adresu korisnika/naručitelja, odgovaranja na upite i savjetovanje, obračuna osobnih popusta i pripadajućih bonusa, izdavanja ponuda i faktura, kontaktiranja u svrhu narudžbe, odnosno dostave proizvoda ili zadovoljstvu korištenja proizvoda, provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici www.prirodna-ljekarna.com, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga.
Također odabirom načina plaćanja slažete se da vas prilikom vaše prve kupnje CaliVita proizvoda možemo **registrirati u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International u kojoj sudjelujete bez ikakvih obaveza i bilo kakvih potraživanja, potpuno besplatno, a koje vam donose slijedeće pogodnosti opisane u članku 6.

(**U svrhu registracije u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International radi korištenja navedenih pogodnosti, izdati će vam se registracijski kod na period od godine dana. Ako korisnik u periodu od godine dana ne obavi ni jednu kupovinu, automatski će biti izbrisan iz sustava nagrađivanja.)

5.2. Koliko novaca treba platiti kuriru prilikom primitka paketa?

Ako proizvode plaćate Pouzećem (gotovinom prilikom dostave paketa) – dužni ste platiti isključivo iznos koji je napisan na kutiji na bijeloj naljepnici (klikni i vidi sliku). Taj iznos će biti iskazan i na vašem računu koji se nalazi u kutiji.
Ako proizvode plaćate internet/mobilnim bankarstvom ili kreditnom karticom, ne trebate ništa platiti kuriru, a na vašoj će kutiji rubrika OTKUPNINA biti prazna.

Stoga, ako bi se dogodilo da kurir od vas zatraži više novca od iznosa napisanog na kutiji, nemojte odbiti paket, ali nemojte niti plaćati, već prvo radi provjere nazovite nas na naše kontakt brojeve.

6. Članstvo u globalnom sustavu nagrađivanja CaliVita International

1. CaliVita International djeluje kroz marketinški sustav, pa se trebate registrirati/učlaniti u globalni sustav nagrađivanja kako biste ostvarili pravo kupovina po članskim cijenama i stekli pravo na ostale članske pogodnosti.

2. Zašto postati član globalnog sustava nagrađivanja CaliVita International?

 • članovi ostvaruju popust 25% na maloprodajne cijene CaliVita proizvoda te pravo na kupnju proizvoda sa dodatnim popustima/akcijama i do 50%
 • godišnja pretplata na časopis CaliNews (2 puta godišnje na adresu, besplatno)
 • nema članarine ni bilo kakvih troškova, jednostavno produženje kupovinom proizvoda
 • nema nikakvih obaveza, uvjeta i kriterija po kojima se kupuju proizvodi, jednostavno kupujete kada, što i ako želite
 • članovi imaju pravo na besplatno savjetovanje, dok se za ostale korisnike stručno savjetovanje naplaćuje 20,00 €.

3. Kako postati član?
Prvom kupovinom CaliVita proizvoda iznad 60,00 € ili registracijom na Internet stranici www.prirodna-ljekarna.com, odnosno stavljanjem proizvoda u košaricu i odabirom plaćanja te prihvaćanjem Uvjeta kupnje dajete privolu za registraciju/učlanjenje u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International te ćemo vam odmah odobriti kupovinu po sniženim članskim cijenama (-25%) i izdati vašu člansku iskaznicu sa članskim brojem.

Članstvo traje godinu dana. Produženje članstva postiže se na dva načina:
a) višestrukom kupovinom tijekom kalendarske godine u ukupnom iznosu od 30,00 €. Kada iznos dosegne zadanu vrijednost (na jednom ili više računa) u tekućoj godini, članstvo će automatski biti obnovljeno za sljedeću kalendarsku godinu sa svim ostvarenim pogodnostima,
b) jednokratnom kupovinom proizvoda u iznosu od 30,00 € u razdoblju od 1.9. do 31.12. tekuće godine.

Ukoliko članstvo nije produženo do kraja tekuće kalendarske godine, članstvo prestaje te se član u roku od 45 dana briše iz sustava sa svim osobnim podacima.
Članstvo se nakon isteka ne može više obnoviti, a za ponovno članstvo potrebno je ponovo proći proces registracije koje su opisane u ovom članku. Članstvo je potpuno besplatno i ne zahtjeva nikakvu aktivnost kupca/člana.

7. Jamstvo

1. Za proizvode iz linije CaliVita Electronics izdaje se jamstvo u trajanju od jedne godine. Svi ostali proizvodi imaju garanciju kvalitete proizvođača.

8. Reklamacije i povrati

1. Upute za jednostrani raskid ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija ili na daljinu

1. Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

2. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom (e-mail) u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj internetskoj stranici. Preuzimite obrazac ovdje

3. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

4. Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

5. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastili za primanje robe. Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

6. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

7. Zamjena robe moguća je samo uz predočenje valjanog računa u roku od 60 dana od dana kupnje. Roba mora biti nekorištena, neoštećena i u zatvorenom originalnom pakiranju.

9. Odgovornost za materijalne nedostatke

1. U slučaju težeg oštećenja pošiljke u transportu ili vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca, nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim o rokovima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail: info @ prirodna-ljekarna.com .
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru se mole Kupci da navedu svoje ime i prezime, broj narudžbe ili broj računa.

  Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:
 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

2. Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

3. Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će se u roku od 14 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora. Ukoliko pak se ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko se reklamaciju odbije, o istome će se obavijestiti Kupca u roku od 14 dana od dana primitka reklamacije.

4. Partner koji je robu isporučio će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene s novim proizvodom u cijelosti snosi Partner.

10. Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti na slijedećem linku https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage . To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab2d8f09.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab34d07c.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab26e688.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab4a1be2.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab20768c.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab3befae.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab4336dd.jpg
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu.

Web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje