Klorofil, sve o tekućem klorofilu

 

Kada bismo pitali znanstvenike da nam najkraće moguće objasne na čemu počiva život, odgovor bi bio zaista kratak: na energiji (elektronima) sunčeve svjetlosti.
Kada probavljamo povrće, voće, žitarice ili masnoće, mi u stvari oslobađamo sunčevu energiju pohranjenu u hrani. A najveći čuvar sunčeve energije je KLOROFIL.

Na ovom svojstvu temelji se i nevjerojatna sposobnost klorofila/klorofilina da obnavlja oštećenja, bilo da su unutar tijela ili na površini. U stanjima koja nam doslovno isisavaju energiju (kandidijaza, EpsteinBarr virus, AIDS, tumori...) klorofil je nezamjenjiv dio terapije. On daje čistu energiju našim stanicama, potiče ih na regeneraciju.

Što je klorofil?

Klorofil je zeleni pigment u kloroplastima biljaka, odgovornima za fotosintezu, a uz sunčevu energiju, ugljikov dioksid i vodu stvara kisik i jednostavni šećer (glukozu). Kloroplasti su najviše zastupljeni u stanicama listova što im daje prepoznatljivu zelenu boju.

U biljkama su prisutni razni klorofili; klorofil a, b, c te drugi. Klorofil a jedini sudjeluje u pretvorbi Sunčeve u kemijsku energiju. Ostali klorofili apsorbiraju svjetlost te prenose energiju na klorofil a.

Klorofilin - svestrani iscjelitelj

Idealno sredstvo za tretiranje rana i oštećenja tkiva je ono, reći će vam svi stručnjaci, koje istodobno stimulira obnovu oštećenog tkiva i zaustavlja bakterijski rast, a klorofil čini i jedno i drugo te se stoga smatra idealnim iscjeliteljem.

Zbog svojih kemijskih i elektronskih svojstava, klorofil stimulira staničnu proliferaciju (rast) koja rezultira stvaranjem novog, zdravog tkiva. Istodobno povećava broj stanica imuniteta (T-stanice, B-stanice i makrofage) koje sudjeluju u borbi protiv upalnih procesa, smanjujući vrijeme upale i posljedična oštećenja.

Unazad 50 godina nižu se i brojna saznanja o klorofilu kao prirodnoj tvari koja snažno ograničava bakterijski rast te pri tome inaktivira bakterijske toksine koji često imaju karcinogeno djelovanje. Naročito je dobar borac protiv anaerobnih bakterija (streptokoki, stafilokoki, gonokoki, Chlamydia trachomatis, mikoplazma).

Dok većina medikamenata gubi na djelotvornosti što je dulja njihova primjena, klorofil naprotiv, povećava svoje iscjeliteljske sposobnosti ponavljanom primjenom.

Klorofil koristimo iznutra i izvana!

Izvana djeluje na mnogobrojna oštećenja i promjene na koži (čirevi, akne, žuljevi, opekline). Iznutra djeluje na sluznicu usta, jednjaka, želuca, crijeva, pluća.

 • Stomatolozi i liječnici često primjenjuju klorofil u ispiranju usne šupljine kod različitih infekcija desni, zubnog kanala, koštanog tkiva, angine, afti...
  Pri tome se smanjuje sama upala i prateća bol te se kontrolira zadah.
  Postoje i zabilježeni slučajevi upotrebe klorofila kod bakte­rijskog endokarditisa, sinusitisa, vaginalnih infekcija, Helicobacter pylori i drugih.
 • Opekline uslijed topline, kemikalija i zra­čenja
 • Do sada je u više studija dokumentirano iznimno djelotvorno djelovanje klorofila u terapiji gastritisa, čira na želucu i dvanaestercu te kod infekcije bakterijom Helicobacter pilori. Što više, pokazao se vrlo uspješnim i kod infekcija rezistentnih na konvencionalnu terapiju. Rezultati su ohrabrujući.
  Offenkrantz stu­dija provedena je uz sudjelovanje 27 pacijenata sa kroničnim čirom na želucu. Unutar samo 24-72 sata došlo je do značajnih pomaka, nestali su bolovi i smanjeni drugi simptomi. Do kompletnog zacjeljenja tkiva želuca je došlo kod 20 pacijenata unutar 27 tjedana, a demonstrirano je rentgenskim pregledom želuca.
 • Klorofilom se mogu uspješno tretirati i ostale bolesti probavnog sustava: spastični kolon, ulcerozni kolitis, čirevi, fistule itd.
 • Nadutost (meteorizam) je jedan od najčešćih problema, naročito kod osoba starije dobi. Jedan od uzroka nastajanja plinova je bakterijska fermentacija ostataka neprobavljene hrane u debelom crijevu (anaerobne bakterije proizvode ugljični dioksid, vodik i metan). Klorofil nam može poslužiti kao sredstvo za smanjenje broja anaerobnih bakterija u crijevima.

Klorofilin balansira naš PH u organizmu

Klorofil pomaže tijelu u neutraliziranju kiselih tvari, povećava baznu vrijednost u organiz­mu te ga na taj način oslobađa od otrova.

Fiziolog Claude Bernard (19 st.) ukazao je da volumen i sastav tekućine u kojoj se nalaze stanice organizma moraju biti konstantni te da stabilnost unutrašnje sredine organizma (milieu organique interieur) omogućava stanicama normalno djelovanje usprkos promjenama u vanjskoj sredini.

Stabilnost unutrašnje sredine održava se zajedničkim sudjelovanjem svih tkiva, organa i sustava, a jedan od zadataka je održavanje ravnoteže kiselina i lužina (pH).

Pretjerana kiselost oštećuje i uništava stanice, tkiva, organe, čitavo tijelo.
Rastakanje tijela kiselinama u početku je neprimjetno, no kasnije se može izroditi u prave probleme:

Probavni sustav:
 • kronični i akutni gastritis, poremećaj crijevne flore, opstipacija, nadutost, problemi sa žuči...
Mišićno-zglobni sustav:
 • giht, bolovi u mišićima, oštećenja diskusa, kronični i akutni bolovi u leđima, osteoporoza, artritis i reumatizam zglobova i mekog tkiva
Metabolizam:
 • nagon za slatkim, dijabetes, bubrežni kamenci, povišena mokraćna kiselina
Krvožilni sustav:
 • povišeni krvni tlak, prijevremena ateroskleroza, poremećaj cirkulacije, vrtoglavica, migrena...
Opći status organizma:
 • tumori, ciste, gljivične i ostale infekcije, depresija, nervoza, kroničan umor, gubitak kose, bolesti noktiju, paradontoza, neurodermitis, akne, ...

Izvori klorofila

 • Zeleni kašasti sok - možete ga napraviti sami iz svježeg povrća ili iz gotovog klorofila. Zeleni sokovi su bogati izvor alkalizirajućih, punih klorofila sastojaka koji se brzo apsorbiraju u organizmu.
 • Gotovi Tekući Klorofil (dodatak prehrani) - gusti i koncentrirani izvor klorofila topljiv u vodi, gotovo bez okusa, koji možete dodati u bilo koji napitak (u vodu, sok, smoothie...).
  Za razliku od mnogih drugih koncentrata, ovaj CaliVita klorofil nije prerađen te ne sadrži konzervanse, boje i umjetna sladila.
 • Svježe zeleno povrće - jedite ga što više možete! Uzimajte velike količine zelene salate, špinata, brokule, šparoga, kelja itd. Ovo povrće je zeleno upravo zbog toga, što sadrži klorofil, zato ga jedite! Obratite pažnju na to da s kuhanjem klorofil nestaje iz povrća.

Sirovo zeleno povrće i zeleni kašasti sokovi su odličan izvor klorofila, a ako niste u mogućnosti da ih konzumirate, razmislite o uzimanju gotovog klorofila.

CaliVita Liquid Chlorophyll
Pakiranje: 473 ml.

Povezani proizvodi

Tekući klorofil
 • −25%
Na zalihi
Ljekovito bilje

Liquid Chlorophyll 473 ml.

CaliVita International
CV0133
54,90 € 73,20 €
0 1 2 3 4 2 Recenzija(e) 
Prirodni klorofil izuzetno može biti koristan kod problema sa gastritisom i Helicobacter Pylori ..., želučanih čireva, zacjeljivanje rana, a koristi se i za uklanjanje zadaha i neugodnih tjelesnih mirisa. Jedna boca CaliVita Liquid Chlorophyll 473 ml. dovoljna je za 90+ dana. Certificiran proizvod FDA, cGMP. Kupujte certificirane proizvode provjerenog...
https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab2d8f09.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab34d07c.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab26e688.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab4a1be2.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab20768c.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab3befae.jpg https://prirodna-ljekarna.com/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5e57cab4336dd.jpg
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu.

Web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje